Zdravlje

9 stvari koje ne biste trebali čuvati u hladnjaku

Tjedno čišćenje hrane štedi prostor u vašem hladnjaku. Također vas može spasiti od bolova u trbuhu - ili nečeg mnogo goreg.

9 stvari koje ne biste trebali čuvati u hladnjaku

Autor

Dnevni Magazin


Naslovna fotografija

Unsplash

#hrana#hladnjak

dr. Don Schaffner, profesor mikrobiologije hrane sa Sveučilišta Rutgers objašnjava da postoji velika razlika između organizama (koji su u mnogim namirnicama i zbog kojih će na kraju izgledati, mirisati ili imati loš okus) i patogena (koje možda nećete moći vidjeti, ali vam može pozliti)." Datumi isteka nisu točna znanost", kaže Schaffner. "Prehrambene tvrtke koriste raspon roka trajanja za koji misle da će osigurati sretne kupce, ali nije baš da se hrana čarobno pokvari u ponoć dotičnog datuma."

Hrana bez poklopca

Hoćete li se razboljeti ako upotrijebite nepokrivenu limenku paste od rajčice koju ste otvorili prije nekoliko dana prilikom izrade tjestenine bolognese? Ili biste mogli naštetiti svojem ljubimcu ako zaboravite staviti poklopac na njegovu polupraznu konzervu hrane? Vjerojatno ne ... ali nemojte očekivati da će ti proizvodi imati isti okus i miris kada ih ponovno izvadite za večeru. Zamislite svoj hladnjak kao veliki dehidrator hrane - sve što je izravno izloženo zraku brzo će se isušiti i vjerojatno sa sobom izgubiti sav okus.

Sljedeće