Vrijeme čitanja 2 minute

HRT odgovara: Smiju li TV inkasatori ući u stan?

Kad vam kontrolor pokuca na vrata, on nema ovlaštenje za ulazak u stan, sve dok vi ne pristanete na to.

Autor: poslovni.hr

TV#hrt#tv#pretplata

HRT odgovara: Smiju li TV inkasatori ući u stan?

Pexels

Na upit tportala iz HRT-a su odgovorili kako kontrolu plaćanja mjesečne pretplate rade osobe koje imaju njihovo ovlaštenje. Kad vam kontrolor pokuca na vrata, on nema ovlaštenje za ulazak u stan, sve dok vi ne pristanete na to.

"Ovlaštene osobe HRT-a nemaju sudski nalog za ulazak u stan. Prilikom obavljanja kontrole na terenu dužne su obvezniku predočiti službenu iskaznicu HRT-a i u slučaju pristanka stanara vrše provjeru u stanu. U slučaju izostanka, odnosno odbijanja suradnje ovlaštena osoba HRT-a ne ulazi u stan i sačinjava zapisnik o utvrđenim činjenicama", pojasnili su iz HRT-a.

Provođenje kontrole plaćanja na određenom području HRT prijavljuje mjesnim policijskim postajama i obavještava ih o identitetu ovlaštenih osoba HRT-a koje kontroliraju na pojedinom području. "Ukoliko građani zovu policiju za vrijeme nadzora, policija ne reagira, jer je aktivnost kontrolora prijavljena mjesnim policijskim postajama", naglasili su iz HRT-a.

Na upit tportala iz policije su pak poručili da građani u svakom trenutku mogu zatražiti intervenciju policije na broj 192 ukoliko smatraju da im je povrijeđeno neko od prava ili smatraju da su oštećeni nekim protupravnim ponašanjem. "Odmah nakon zaprimljenog poziva/prijave policijski službenici izaći će na mjesto događaja te će prikupiti informacije relevantne za razjašnjavanje događaja", odgovorili su iz MUP-a.

Povezani sadržaj

Upravo se čita