Vrijeme čitanja 2 minute

Kupili ste nezreli mango? Evo kako će najlakše sazrijeti

Iako neki jedu nezreli mango, koji je ukusnog okusa, voće je slađe kad sazri. Koristite ove savjete za sazrijevanje manga.

Autor: wikiHow, Dnevni Magazin

Life#mango#voće#recepti

Kupili ste nezreli mango? Evo kako će najlakše sazrijeti

Pexels

Izvorno uzgajani u Južnoj Aziji, mango je svestrano voće koje se danas uzgaja u tropskim zonama, poput Južne Amerike, Meksika i Kariba. Mango možete jesti sami, ili ih možete uključiti u salse, salate, smoothieje ili u mnoga druga jela. Bogati su vlaknima, kalijem, beta-karotenom i vitaminima A i C. Enzimi u plodu mogu djelovati kao probavna pomagala, a dolaze u nijansama zelene, crvene ili žute boje. Iako neki jedu nezreli mango, koji je ukusnog okusa, voće je slađe kad sazri. Koristite ove savjete za sazrijevanje manga.

Sazrijte mango u papirnatoj vrećici ili novinama. Ostavite mango u vrećici preko noći i ujutro provjerite je li zreo. Zamotan u papirnatu vrećicu oslobađat će etilen, plin bez mirisa koji ubrzava proces zrenja. Izvadite i koristite mango kada daje voćni miris i na dodir postaje mekan, obično otprilike nakon jedan dan (ili manje).

Također, možete pokušati sazrijevati mango pokrivajući ih lukom i sijenom na toplom mjestu; ova metoda zrenja koristila se stoljećima u Indiji. Kada omotate mango u papirnu vrećicu ili novine, pripazite da ga ne zatvorite u potpunosti. Zrak i plin trebaju izaći ili bi se mogla početi stvarati plijesan.

Dodajte jabuku ili bananu u vrećicu kako biste još ubrzali zrenje. Dodavanje više plodova koji emitiraju etilen povećat će etilen u vrećici.

Povezani sadržaj

Upravo se čita