Vrijeme čitanja 3 minute

Napravite savršenu pjenu od mlijeka za svoju jutarnju kavu bez skupih aparata

Razmišljate o tome kako napraviti istu kavu iz svog omiljenog kafića kod kuće, ali ne znate kako?

Autor: VP

Life#kava#mlijeko#kofein

Napravite savršenu pjenu od mlijeka za svoju jutarnju kavu bez skupih aparata

Unsplash

Bilo da pripremate svoju jutarnju šalicu (ili ponekad mnogo šalica) pomoću french pressa, aparata za mahune, kuhala za kavu ili se odlučite za instant, jedno je sigurno – uvijek je bolje s gustom, baršunastom pjenicom od mlijeka.

Ulaganje u aparat za espresso kavu s dodatkom za paru za korištenje kod kuće može biti velik izdatak, ali kako možemo dobiti istu kavu kao iz našeg omiljenog kafića kod kuće bez kompletne opreme?

Srećom, možda već imate sve što vam je potrebno u vašoj kuhinji da napravite pjenušavo mlijeko na pari za svoju sljedeću šalicu kave – evo kako zapjeniti mlijeko bez pjenilice za mlijeko ili dodatka za paru.

Prema Mattu Cowieju, veleprodajnom menadžeru (i stručnjaku za pjenjenje mlijeka) iz Edinburgha , postizanje kave dostojne vrhunskih kafića kod kuće može biti jednostavno kao korištenje pribora s kojim ste je napravili.

"Kao netko tko ovo radi kod kuće svaki dan i to radi možda zadnjih osam godina, ja bih to napravio upravo ovako – ovako hakirati pjenicu kod kuće', kaže Matt.

Krenite s mikrovalnom

Stavite mlijeko u mikrovalnu na minutu i pol. Koje god mlijeko preferirate, 2022. je godina, možda zobeno mlijeko, možda mlijeko od soje, možda svježe kravlje mlijeko. Nadamo se da će vaša kava biti gotova otprilike u vrijeme kada vaše mlijeko bude izlazilo iz mikrovalne pećnice.

"Kad završite, izvadite mlijeko iz mikrovalne pećnice i stavite ga u french press, a onda je vrijeme da snažno stišćete.

"Da budemo znanstveni, želite oko 20% ekspanzije mlijeka. Potapanjem mlijeka samo do vrha, a ne do kraja do dna, u osnovi djeluje poput parne cijevi na aparatu za espresso. U biti samo ubrizgavamo zrak u tekućinu, što je upravo način na koji funkcionira cijev za paru".

Kad ste završili i mlijeko bude pjenasto koliko želite, stavite vruću kavu u svoju šalicu, uspite mlijeko unutra, nacrtajte malu sliku ako želite i to je to.

Nemate francuski tisak ili kafetier? Bez brige, možete koristiti i štapni mikser za juhu ili obični samostojeći mikser kako biste dobili pjenu koju tražite nakon što vaše mlijeko izađe iz mikrovalne.

A ako nemate blender, možete i više "ručno". Nakon što ste zagrijali svoje mlijeko, ulijte ga u staklenku koja je barem dvostruko veća od količine mlijeka u koju ga stavljate (budite spremni da se proširi!) i ozbiljno ga protresite – voila, pjenica je tu!

Povezani sadržaj

Upravo se čita