Vrijeme čitanja 2 minute

Olakšajte tjeskobu uz ovu vježbu koju možete izvesti bilo gdje

Skretanjem pozornosti na fizički osjet, odvraćate um od stresnih i anksioznih misli.

Autor: F.D.

Life#tjeskoba#meditacija

Olakšajte tjeskobu uz ovu vježbu koju možete izvesti bilo gdje

Pixabay

Meditacija je dobro poznat način za borbu protiv tjeskobe i stresa, no ona se često teško uklopa u dnevne aktivnosti i obaveze. Ako želite brz način kako olakšati bujicu anksioznih misli, pokušajte ovu tehniku koju možete primjeniti bez obzira gdje se u tom trenutku nalazili. Cilj ove tehnike meditacije je da se "stopite" s bilo kojom podlogom koju vaše tijelo dodiruje. Evo kako ova jednostavna tehnika funkcionira:

Ako se nalazite u krevetu, fokusirajte se na osjećaj kako vas krevet drži čvrsto i potpuno. Vi ste sigurni i čvrsto zagrljeni. Ako sjedite, fokusirajte se na dijelove tijela koji dodiruju stolicu, iskušajte ovu tehniku kod kuće, u uredu ili ako sjedite u autobusu ili automobilu. Osjetite potporu sjedišta kao čvrstu i stabilnu. Ako stojite, fokusirajte se na stopala u vašoj obući. Fokusirajte se na čvrstoću obuće koja drži vaša stopala, zamislite dubinu zemlje koja vas podupire i čvrsto drži.

Fokusiranjem na ono što fizički osjećate zapravo skrećete pozornost uma od tjeskobnih i stresnih misli. Ovu tehniku možete iskušati gdje god se nalazili i prakticirati je koliko dugo želite, čak i ako je samo nakratko. U početku je potrebna vježba kako bi usavršili tehniku, no vrlo ćete brzo ovladati ovim jednostavnim načinom za ublažavanje i potpuno uklanjanje stresnih i rastresenih misli.

Povezani sadržaj

Upravo se čita