Tech

Što je Registar "NE ZOVI"?

Ukoliko ne želite primati pozive trgovaca kako bi vam ponudili novi proizvod ili uslugu putem telefona, možete upisati svoj telefonski broj u Registar "NE ZOVI".

Što je Registar

Autor

Dnevni Magazin, HAKOM


Naslovna fotografija

Pixabay

#Registar#NE ZOVI#Hakom

"NE ZOVI", novi je besplatni javni Registar telefonskih brojeva potrošača koji ne žele da ih trgovci kontaktiraju putem telefona ili SMS i MMS poruka u svrhu promidžbe i prodaje, a propisan je Zakonom o zaštiti potrošača.

Brojeve upisuje (ili ispisuje) pojedini operator na zahtjev potrošača potpisnika ugovora s operatorom u roku od 7 dana od zaprimanja zahtjeva. HAKOM ne upisuje ili ispisuje brojeve, a nadležan je za postupanje operatora u slučajevima spornih zahtjeva za upis/ispis. Registar "NE ZOVI" je javan i prikazuje samo tri informacije: je li pojedini broj upisan u registar, jesu li za taj broj povučene sve prethodno date privole i vremenska oznaka kada je broj upisan u registar. Ostale informacije vezane uz broj upisan u Registar "NE ZOVI" nisu dostupne!

Obrazac zahtjeva za upis/ispis telefonskog broja može se pronaći ovdje. Zahtjevi se predaju isključivo kod odabranog operatera.